Live Like an Irish Lord - 8 dage

Tag på en vidunderlig kør-selv-ferie til den irske vestkyst til Galway og Kerry. Nyd ophold på nogle af Irlands charmerende 4*  herregårde (manor houses.)
Det er dejlige, ofte mindre hoteller, der har masser af atmosfære og hygge. De fleste er uformelle og her møder I den berømte irske gæstfrihed. Nyd ferien og slap af med gode værelser, lækker mad og vin. De ligger typisk på landet og mange er omgivet af en stor have eller park.
Visse steder kan vi inkludere aktiviteter som f.eks. lystfiskeri, tennis, ridning, bueskydning, lerdueskydning, spabehandlinger og golf.  

Turen inkluderer:
- 6 overnatninger på 4* manor houses/ hoteller  
- 1 overnatning på 5* hotel
- 7 x morgenmad
- Billeje i hele perioden inkl. fri km (VW Golf eller tilsvarende - større bil mod tillæg)
- Sightseeingtur med bus i Dublin
- Besøg og smagning på Teeling Whiskey Distillery
    
Flybilletter bestiller vi også gerne. 


 
Det er muligt at forlænge turen, og vi skræddersyr gerne rejsen efter jeres ønsker - også til grupper af alle størrelser. 

Pris pr. person i DKK
 
Periode Dobbeltvær.  Enkeltvær.   
2017: 1 - 30 jul fra kr. 8.100 fra kr. 11.100
2017: 1 - 31 aug fra kr. 8.700 fra kr. 11.600
2017: 1 - 30 sep fra kr. 8.100 fra kr. 11.100
2017: 1 okt - 31 dec fra kr. 7.700 fra kr. 10.200

1 dag: Dublin

Ankomst til Dublin Airport. Efter at have hentet jeres bil op går turen til hotellet nær Dublin. Eftermiddagen og aftenen kan evt. bruges til sightseeing eller shopping i centrum af byen. I Dublins livlige Temple Bar område er der masser af pubber, restauranter og cafeer.
Alternativt kan I tilbringe dagen ved kysten, hvor der der er meget smukt. Der er også mange golfbaner i nærheden.

Overnatning på 4* hotel i Dublin (eller uden for byen hvis I foretrækker det.).

Dag 2: Dublin - Guinness, Trinity College, National Gallery m.m.

Tag på sightseeing i Dublin. Dublinia Museet fortæller hele historien fra vikingerne til den turbulente tid i middelalderen. God idé at besøge Irlands største kirke, St Patrick’s Cathedral. På Trinity College er Irlands berømte bog ”The Book of Kells” udstillet. National Gallery byder på fin irsk kunst.
Guinness Storehouse er der et museum over den berømte øl. The Teeling Distillery ligger midt i byen. Her kan man se hvordan hele processen forløber og slutte af med en whiskeysmagning (kan bestilles hos os)
Tag på en sightseeingtur med bus og glem ikke at Dublin også er alle tiders shoppingby.

Atter overnatning på 4* hotel  i Dublin.

 

Dag 3: Galway og Connemara

Start fra Dublin efter morgenmaden og kør mod vest, tværs over Irland. Besøg evt. Belvedere House, have og park. Dette fantastiske hus fra starten af 1800-tallet er en af Irlands fineste historiske bygninger. Det var hjem for Jarlen af Belvedere og parken ligger ved Lough Ennells bredder. 
På vejen kan I også vælge at se Kilbeggan Whiskey Distillery.
Kør videre til Galway (der er motorvej hele vejen) og besøg livlige universitetsby, der har en lang historie med spansk indflydelse. 
Kør videre fra Galway mod nordvest til Connemara, der er et helt fantastisk smukt, men også barskt område, med bjerge og utallige søer. Nyd naturen og stilheden og kør videre til jeres hotel.

Overnatning i Co Galway.

Dag 4: Connemara - området

Turen går gennem Connemaras vilde natur med moser, søer og bjerge. Connemara Nationalpark har vilde ponyer og irske rådyr, der kan ses mange steder.
Besøg det smukke og unikke Kylemore Abbey, der ligger smukt op ad klippesiden med udsigt over Pollacopul Søen. Det er i de sidste 300 år blevet drevet af benediktinernonner.
På tilbagevejen er det en god idé at køre ad den smukke vej gennem Leenane. Her er der er mulighed for en sejltur gennem Killary Fjord, der gemmer på nogle af Connemaras smukkeste kyststrækninger og bjerge.
Tilbage til jeres hotel.

Atter overnatning i Co Galway.

 

Dag 5: Cliffs of Moher & Co. Kerry

Det er oplagt at følge kystvejen tilbage mod Galway og videre sydpå til Co. Clare, der er kendt som ”Land of the Castles”. Mange steder er der masser af får, også på de små veje, og markerne er omkranset af de typiske irske stendiger. Små huse og lyngklædte bakker hører med til landskabet. En uforglemmelig oplevelse!
Kør gennem Burren-området. Det er et biologisk vidunder og der findes mere end 200 forskellige planter heriblandt mange sjældne blomster. 
Videre derfra ud til kysten for at se de imponerende Cliffs of Moher, der rejser sig 200 m op fra Atlanterhavet. Et imponerende syn! Husk en trøje da det kan blæse en del.
Fortsæt gennem det smukke landskab til Kilrush hvorfra I kan tage en kort tur færgen til Tarbert i Co. Kerry. Fortsæt derfra gennem Listowel til jeres hotel.

Overnatning i Co Kerry.
 

Dag 6: Dingle Halvøen i Co. Kerry

Denne morgen vil det betagende landskab folde sig ud for øjnene af jer, efterhånden som I kører rundt på Dinglehalvøen. Her finder man en mængde ringborge, store kors og andre gamle monumenter. Den vestlige del af halvøen har det største antal i Co. Kerry. Her tales også stadigvæk gælisk mange steder. Landskabet er dramatisk, og fra Slea Head kan man kigge over til Basket Islands. 
Nær landsbyen Dunquin, der er halvøens vestligste punkt, kan man hvis vejret tillader det, tage en 2 - 3 timers bådtur rundt omkring de 9 største øer. Der er uspoleret natur, og hjemsted for utallige ynglende havfugle og i havet kan man se delfiner, marsvin, atlanterhavssæler og engang imellem kan man være heldig at se en hval. I Dunquin ligger Blasket Islands Heritage Centre.
Besøg Dingle by hvor I tager på bådtur og se definen Funghi der lever i bugten og har været der i 30 år.
Byen har også Dingle gin- og whiskydestilleri, omend det er så nyt at det kun er gin'en man kan smage indtil videre. Tag på en rundvisning.

Atter overnatning i Co Kerry 

Dag 7: Middelalderbyen Limerick, Rock of Cashel og Kildare

Kør mod Limerick hvor der venter flere dejlige oplevelser. På vejen kommer I igennem den lille yndige by Adare med stråtækte huse. Videre til Limerick. Tilbring 1-2 timer dér og se f.eks. Hunt Museet, der udstiller en af Irlands største privatejede kunst- og antikvitetssamlinger. Eller gå på opdagelse i byens arkitektur og historie. Se St Johns Castle. Der er også masser af forretninger med irsk kunsthåndværk.
Kør videre mod Co. Kildare. Tag evt. en lille omvej mod sydvest til Cashel og se den imponerende Rock of Cashel, der rejser sig dramatisk op fra det flade landskab. På toppen ligger en gruppe velbevarede gamle bygninger, bl.a. et rundt tårn og et kapel.

Overnatning på Manor House i Co. Kilkenny, eller Co. Dublin.
 

Dag 8: Kildare og hjemrejse

Alt efter hjemrejsetidspunkt er der evt. tid til lidt mere sightseeing. Fortsæt f.eks. til Kildare. Området er bl.a. kendt for hesteopdræt. Besøg Irish National Stud og Japanese Gardens.

Kør til Dublin Lufthavn.

Turen kan forlænges.
TRAVEL'S EASY
Munkerup Strandvej 49,
3120 Dronningmølle
Tlf.: 49718037
Email: info@travels-easy.dk