Irland Rundt Classic - 13 dage m. bus

Her kommer I på en oplevelsesrig rundrejse med bus hvor I undervejs bor godt på nogle dejlige 4* hoteller. Dette er en helt enestående mulighed for at se nogle af de mange smukke steder i Irland på én og samme ferie. I vil se nogle af landets mest spektakulære landskaber og besøge mange seværdigheder.
Som en ekstra bonus rejser I sammen med folk fra andre lande.
Turen går fra Dublin til Belfast og Derry i Nordirland, videre til Donegal, Mayo, Galway, Clare, Kerry, Waterford og tilbage til Dublin.

Følgende er inkluderet i prisen:
- Moderne komfortabel bus med chauffør og guide (engelsktalende)
- Gratis Wi-Fi i bussen
- 12 overnatninger på gode 4* hoteller
- 12 x Irish Breakfast
- 6 x middag på hoteller
- 1 middag og traditionel irsk underholdning på pub i Dublin.
- 1 middelalder banquet og underholdning på Bunratty Castle el.    Knappougue Castle
- 2 frokoster
- Velkomstdrink 
- Sightseeingtur i Dublin og Belfast
- Guidet tur til fods i Belfast, Derry, Galway og Waterford
-  Te og scones på pub i Listowel
- Katamaran cruise på Killary Fjord
- "The Quiet Man" tur i Cong
- City Tour m. åben bus i Dublin m. drink på Guinness Storehouse eller Old Jameson destilleri.
- Tur med hestevogn i Killarney
- Sheepdog demonstration
- Irsk Kaffe og musik på Marine Bar i Dungarvan.

- Entréer til følgende:
Dublin Castle, Down Cathedral, St. Patrick Centre, Ulster Folk Park, Titanic Belfast, Giant's Causeway, Donegal Castle, Westport House, Ballintubber Abbey, Cliffs of Moher, Blarney Woollen Mills, Blarney Castle, House of Waterford Crystal og Dunbrody Famine Ship.

Flybilletter og ekstra nætter i Dublin bestiller vi også gerne.

Start torsdage & lørdage
Pris pr. person i DKK

 
Periode 
 
Dobbeltværelse Enkeltværelse
2017: 24 jun, 29 jun, 8 jul, 15 jul, 27 jul,
29 jul, 5 aug, 10 aug, 2 sep, 9 sep,
16 sep, 21 sep
kr. 16.000 kr. 20.300
2017: 7 okt, 21 okt kr. 14.800 kr. 19.100

Dag 1: Velkommen til Irland & Dublin Castle

Ankomst Dublin Lufthavn.
Kl. 14.00 er der en guidet tur i Dublin hvor I kører forbi elegante town houses, St Stephen's Green, Trinity College og Liffey Floden. I besøger får en rundvisning på Dublin Castle, der var sæde for regeringsmagten i mange år.
Om aftenen mødes i over en velkomstdrink med jeres turleder og rejsefæller for at høre mere om turen.
Middag på egen hånd.

Overnatning på det City North Hotel 4* (eller tilsvarende).

Dag 2: St. Patrick's grav, Ulster Folk Park & Belfast.

I starter dagen med at køre mod nord forbi Mourne Mountains og så besøge Down Cathedral. Det er her, Irlands skytsengel St. Patrick ligger begravet. Hør mere om hans liv og samtid i det nærvedliggende St. Patrick Centre.
Bagefter vil I køre til udkanten af Belfast og besøge Ulster Folk Park, der er et frilandsmuseum. Se dens forskellige traditionelle byhuse, f. eks. en bank, en politistation og lægepraksis. Der er også små husmandssteder med haver og marker og dyrebesætninger.
Derfra videre til Nordirlands største by Belfast og til jeres hotel midt i centrum. Nyd resten af dagen på egen hånd, inden middag på hotellet.

Overnatning på Hilton Belfast Hotel 4*, Belfast (eller tilsvarende).

Dag 3: Belfast Sightseeing & Titanic

En lokal guide vil vise jer Belfast' gamle viktorianske bygninger, det imponerende rådhus på Donegal Square og skibsværftet hvor Harland & Wulff byggede Titanic i 1912. I besøger Titanic Belfast og får mere at vide om dette skibs skæbnesvangre endeligt på det helt moderne museum.
Om eftermiddagen er der en guidet tur til fods i den centrale del af Belfast. Resten af dagen er til fri disposition med tid til shopping eller lignende. Middag for egen regning. Der er masser af gode spisesteder i byen.

Atter overnatning på Hilton Hotel 4* i Belfast (eller tilsvarende).

Dag 4: Giant's Causeway & Derry

I kører i dag nordpå langs med Nine Glens of Antrim med dejlig udsigt til bjerge, dale og en flot kystlinje. Dette område er også stedet hvor mange af scenerne i den verdensberømte serie "Game of Thrones" bliver filmet.
Næste bestemmelsessted er Giant's Causeway. Der er et enestående område på nordkysten bestående af 40.000 basaltsøjler. De blev dannet for over 60 millioner år siden, da glødende lava væltede ud på jordoverfladen. Stedet er på UNESCO's verdensarvs liste. Det er værd at se besøgscentret, der er tilknyttet området.
I har derpå et foto-stop ved ruinerne af Dunluce Castle, der ligger ud mod havet.
Derfra går turen videre til Derry, hvor I mødes med en lokal guide til en kort gåtur i centrum på byens middelalder-bymur, der er intakt og omgiver hele den gamle bymidte. Få mere at vide om byens lange historie.
I spiser derefter middag på hotellet.

Overnatning på City Hotel 4*, Derry (eller tilsvarende).

Dag 5: Donegal & Westport

Dagen byder på en imponerende køretur gennem de barske landskaber i Donegal, der er kendt for lyngklædte bjerge, får og den gode tweed, der fremstilles af ulden. 
Der vil være et stop i Donegal by, hvor I besøger Donegal Castle, bygget i det 15 årh. af O'Donnall høvdingen og udvidet 200 år senere.
Turen fortsætter rundt om Donegal Bay og ind i Co Sligo og videre til Co Mayo til den lille hyggelige by Westport ved kysten. Den blev grundlagt i 1780. Her går I en stille og rolig tur i byen. Der vil være middag på hotellet.

Overnatning på Westport Hotel 4*, Westport, Co Mayo (eller tilsvarende).

 

Dag 6: Croaghpatrick, Sheepdogs & Westport House

Turen starter med et kig forbi pilgrimsbjerget Croaghpatrick. Bagefter besøger I en gård, hvor I ser sheepdogs i aktion, når de vogter bjergfår. I kører til Leenane og Killary Harbour, der er Irlands eneste fjord, inden I passerer Partry Mountains.
Der holdes frokostpause inden bussen kører til Westport House. Denne statelige ejendom ligger med udsigt over havet og byder på et væld af interessante portrætter, møbler, samt sølv og porcelæn. 
I vil have tid på egen hånd i Westport.

Middag for egen regning. Atter overnatning på Westport Hotel 4* (eller tilsvarende).

Dag 7: Cliffs of Moher & Middelalder Banquet.

Turen går først til Ballintubber Abbey, der har været brugt uafbrudt i 700 år. I kører gennem hjertet af det smukke Connemara til Galway, hvor I får en guidet tur til fods gennem byens centrum. Derpå mod syd gennem Burren-området. Det er en 100 km² stor nationalpark og et helt unikt sted med kalkstensklipper, der er eroderet til et landskab fuldt af revner og sprækker. Der vokser myriader af sjældne planter, og nedenunder klipperne er der mange huler og underjordiske floder. Der er gamle gravsteder og kors og øde veje.
I kører til Cliffs of Moher, med klipper der rejser sig majestætisk højt op og stækker sig 7 km langs Atlanterhavskysten. På en klar dag kan man se Aran Øerne og bjergene i Connemara fra O'Brian's Tower, der ligger på det højeste punkt.
I kører derfra til jeres hotel i Bunratty. 
Ved siden af ligger Bunratty Castle and Folk Park og den 100 år gamle pub Durty Nelly's. Middelalderslottet Bunratty er velbevaret og bygget i 1425, og her skal I spise en middelalder-middag, alt imens der er lords og lady'er, der synger serenader. (Kan på nogle ture i stedet være på Knappogue Castle).

Overnatning på Bunratty Castle Hotel 4* (eller tilsvarende).

Dag 8: Litterær Pub, Scones & Dingle Halvøen

Efter morgenmaden er der afgang med bussen, og I kører sydpå forbi Limerick og videre langs med Shannon Floden ind i Co Kerry. I standser ved en pub i Listowel, der har forbindelse med forfatteren J. B. Keane. Her serveres te og scones.
Derpå en tur på Dingle Halvøen hvor I vil opleve den meget smukke kystlinje og kommer helt ud i det vestligste område, Slea Head, hvor der er helt vidunderligt. Derefter I besøger den hyggelige lille by Dingle.
Videre til jeres hotel i Killarney.

Overnatning Killarney Plaza Hotel 4* (eller tilsvarende).


 

Dag 9: Tur med Hestevogn, Kenmare & Killarney

I dag kører I en meget smuk tur med hestevogn til Ross Castle. Undervejs er der flot udsigt over Lough Leane, der er Killarneys største sø.
Bussen tager jer derefter til den hyggelige by Kenmare med dens smukke farverige bygninger. Her spiser I en afslappet frokost.
I kommer derpå gennem bjergene til Moll's Gap og en del af Ring of Kerry med stop ved Ladies View (opkaldt efter Dronning Victoria). Der er et fantastisk udsigtspunkt hvorfra man kan se Killarneys søer.
Retur til Killarney by hvor I spiser middag for egen regning på en af byens mange restauranter. Bagefter kan I evt. besøge en af byens mange livlige pubber, hvor der spilles irsk musik.

Overnatning Killarney Plaza Hotel 4* (eller tilsvarende).

Dag 10: Blarney Castle og Irsk Musik.

I kører gennem Kerrys bjerge til Blarney Castle, hvor I kan kysse "The Stone of Eloquence" og få gode talegaver, og bagefter I kan shoppe lidt hos Blarney Woollen Mills.
Så kører I til Marine Bar i Dungarvan for at høre noget traditionelt irsk musik og drikke en dejlig Irish Coffee.
Turen går videre til Waterford. 
Middag på jeres hotel, hvorefter havnebyens centrum med dens historiske gader vises frem af en lokal guide.

Overnatning på Granville Hotel 4* i Waterford (eller tilsvarende).

Dag 11: Waterford Crystal, Dunbrody Famine Ship & irsk musik og dans

Dagen starter med et spændende besøg hos Waterford Crystal, hvor I ser hvordan de dygtige glaspustere fremstiller det kostbare glas, hvorefter det bliver slebet. Der er en omfattende udstilling.
I New Ross skal I se Dunbrody Famine Ship, der transporterede immigranter til USA under den store hungersnød i 1840'erne.
Næste besøg er i nærheden i JFK Homestead, hvor President Kennedys forfædre boede.
I kører derefter til Dun Loaghaire syd for Dublin, hvor I skal bo.
Denne aften er der middag på Taylor's Tree Rock Pub med traditonel musik og irsk dans.

Overnatning på Royal Marine Hotel 4* i Dun Laoghaire, Co Dublin.

Dag 12: Dublin, Sightseeingtur og Trinity College.

Den sidste dag tilbringer I på egen hånd. I kan tage toget ind til centrum. Derinde har I billetter til en individuel sightseeingtur med hop-on hop-off i Dublin, bl.a. forbi posthuset, O'Connell Street, Phoenix Park, Merrion Square med Oscar Wildes hus, Grafton Street, Dublin Castle m.m. I har også en voucher til et besøg på Guinness eller General Post Office.
Se f.eks.Trinity College der blev grundlagt tilbage i 1592 af Elisabeth I, og er lrlands ældste universitet. Det huser bl.a. den berømte "Book of Kells" fra det 9. årh., der er et af verdens ældste manuskripter og en af Dublins hovedattraktioner.
Vikingemuseet Dublinia er også et besøg værd. 
Skulle I have lyst til at smage på irsk whiskey, arrangerer vi gerne besøg og smagning på Irish Whiskey Museum eller Teeling Distillery i Dublin. 

Atter overnatning på Royal Marine Hotel 4* i Dun Laoghaire, Co Dublin.

Dag 13: Hjemrejse

Alt efter hjemrejsetidspunkt vil der være tid til at se mere lidt mere af Dublin.

Turen kan forlænges. 
TRAVEL'S EASY
Munkerup Strandvej 49,
3120 Dronningmølle
Tlf.: 49718037
Email: info@travels-easy.dk