Nordengland - Lake District & York - 9 dage

Dette er en kør-selv ferie med mange spændende seværdigheder og utroligt flotte naturoplevelser. I besøger den gamle vikingeby York, der oser af atmosfære og byder på masser af historie. I besøger også den lille charmerende by Whitby, der ligger på østkysten.
Oplev Hadrian's Wall der blev bygget af en romersk kejser, Alnwick Castle, markedsbyen Hexham, samt Teesdale & Durham. 
Derpå venter Nordenglands Lake District, der er et af Storbritanniens smukkeste områder med masser af høje bjerge, søer og vandfald og et yndet feriemål for turister fra hele verden.

3 nætter i York
2 nætter i Durham/ Newcastle upon Tyne området området
3 nætter i Lake District

Turen inkluderer:
- 7 overnatninger på 3*, 4* eller 5* hoteller.
- 7 x morgenmad
- English Heritage Pass, der giver adgang til mange seværdigheder, bl.a. Hadrian's Wall.
- Entré til Jorvik Viking Center i York
- Sejltur på Lake Windermere i Lake District (90 min.)

Vi bestiller også gerne jeres flybilletter og billeje.
Turen kan forlænges med flere overnatninger.

Priser er i DKK pr. person
3*/4* Hoteller 
Periode dobb. værelse  enk.værelse 
2017: 1 - 30 jun fra kr.  få et tilbud
2017: 1 - 31 jul fra kr.  få et tilbud
2017: 1 - 31 aug fra kr.  få et tilbud
2017: 1 sep - 31 okt fra kr. få et tilbud

4*/5* Hoteller
Periode dobb. værelse  enk.værelse 
2017                   Få et tilbud Få et tilbud

Dag 1: Ankomst til England, York

Ankomst til Manchester Airport (eller London Heathrow).
Afhent jeres bil og kør til den gamle vikingeby York.
I vil have hele eftermiddagen til at kigge på Yorks gamle middelaldercentrum med de fine gamle huse og små stræder.
Byens rige historie går tilbage til romerne, vikingerne og normannerne. Besøg den statelige York Katedral med de farvede vinduesglas og tårnene.

Overnatning i York.


 

Dag 2: York - Jorvik vikingecenter, Treasurer's House & Quilt Museet

I dag besøger i Jorvik Viking Centre, der ligger på det sted hvor man gjorde en af de mest berømte og fantastiske opdagelser inden for moderne arkæologi. 
For ca. 30 år siden fandt man huse, værksteder m.m. fra vikingetidens by Jorvik, som den så ud for 1.000 år siden. www.jorvik-viking-centre.co.uk
Byen har også et fint quilt museum for de, der er interesseret i håndarbejde www.quiltmuseum.org.uk .
Se også The Treasurer's House, der er opkaldt efter kassereren fra York Minster. Det er bygget ovenpå en romersk vej. Treasurer's House er kendt for at være det hus i verden, der har flest spøgelser, så hvis I har lyst til lidt "spænding" er det lige sagen. Se også tjenestefolkenes etage øverst oppe og den omfattende antikvitetssamling.

Overnatning i York.

Dag 3: Yorkshire, damptog og Whitby

Tag på en køretur gennem den smukke North York Moors National Park til Pickering hvor I parkerer jeres bil. Derfra I kører en tur med North York Moors Historic Railway i et gammelt damptog til Whitby, der er en historisk kystby. Den ligger ved udmundingen af floden Esk, ca. 80 km fra York. Her kan I besøge St Hilda’s Abbey, der ligger på klipperne, højt hævet over byen. Klostret blev grundlagt i det 7. årh. og det er i denne del af byen, 199 trin er hugget ind i klipperne. De fører op til en gammel kirkegård, der gav forfatteren Bram Stoker inspiration til hans legendariske roman om Dracula. Der er små hyggelige gader med mange butikker, diverse spisesteder med fisk og skaldyr, bl.a. god fish & chips.
I tager toget tilbage til Pickering og med bil derfra tilbage til York, hvor I kan nyde aftenen.

Overnatning i York.

Dag 4: Barnard Castle, Teesdale, Durham & Newcastle-upon-Tyne

Kør nordpå til byen Barnard og dens slot. I denne dejlige markedsby finder I Bowes Museum, der er bygget som et fransk slot. Det rummer en enestående samling af Europæisk kunst af bl.a Goya og Carneletto. Fra tårnet får man øje på tårnene af middelalderslottet Raby Castle. Det ligger i en ca. 110 hektar stor park med rådyr og huser en imponerende samling antikviteter og møbler.
Ikke langt derfra ligger Teesdale. Mineindustrien bragte stor rigdom til området i det 18. årh., men nu ligger resterne spredt i det øde hedelandskab. 
I Durham knejser den normanniske katedral og slottet op, som kom det fra selve klippegrunden. Det ligger på en stejl, skovklædt skråning ned mod Wear Floden. Byen blev bygget på denne klippefyldte halvø i året 995, fordi stedet blev valgt som sidste hvilested for St. Cuthbert hvis grav kan ses i katedralen. 
27 år senere fragtedes resterne af Venerable Bede dertil hvilket gjorde stedet endnu mere attraktivt at besøge for pilgrimme. 
Slottet i Durham er det eneste i Nordengland, der ikke blev besat af skotterne og er i dag en del af det prestigefyldte Durham University, der er et af de ældste i Storbritannien.
Resten af dagen bruges til at opleve Newcastle upon Tyne. Den var førhen en romersk udpost, og senere blev den hjemsted for englændernes kampagner mod skotterne. Newcastle blomstrede op i det 19. årh. som et center for ingeniørarbejde og stålproduktion, og sidenhen blev den kendt for verdens førende skibsværft. I dag ses den imponerende Tyne Bridge i glad sameksistens med det 20. århundredes attraktioner.

Overnatning i Newcastle-upon-Tyne området.

Dag 4: Alnwick Castle, Hexham & Hadrian's Wall

Ca. 60 km nord for Nord for Newcastle-upon-Tyne ligger Alnwick. Nu om dage kan man ikke se så meget af den krigerby, der i århundreder kæmpede imod de skotske invasioner, og to gange blev byen helt raseret. 
Gå rundt i de brostensbelagte gader og besøg Alnwick Castle. Det blev forvandlet til et italiensk renæssanceslot i det 19. årh. og rummer en af landets mest betydningsfulde samlinger af tidligt kinesisk porcelæn. De senere år er stedet blevet kendt som Hogwarts Academy i Harry Potter filmene. 
Eftermiddagen bruges i byen Hexham vest for Newcastle upon Tyne. Den er en lille markedsby med et gammelt kloster. Den er det perfekte udgangspunkt, når man vil opleve Hadrian's mur, som blev bygget for at bevogte grænsen mod nord af den romerske kejser af samme navn. Selv om det er 1500 år siden romerne forlod Storbritannien, er der masser af vidnesbyrd om deres tilstedeværelse. Besøg f.eks. de velbevarede bade og Vindolanda Museum i Chesterholm. Det er i området mellem Steel Rigg nær Crawfields og fortet i Housesteads, at muren er smukkest. Langs den finder man en af de længste vandrestier i landet.

Overnatning i Newcastle-upon-Tyne området.

Dag 5: Windermere

Nu går rejsen til Windermere i det meget smukke Lake District, et område som inspirerede William Wordsworth's poesi og som mange forbinder med forfatterinden Beatrix Potter og hendes børnebøger.
Det er et af Englands allersmukkeste områder. Kør gennem det snævre og snoede Kirkstone Pass nær Windermere.
Kig på byen hvor I også kan dyppe tæerne i Windermere, der er den største naturlige sø i Lake District National Park.
I Windermere's Steamboat Museum kan man studere viktoriansk teknologi.
Er man til det mere moderne, ligger der et udstilling om atomkraft i Sellafield ude på vestkysten.
Resten af dagen bruges på at nyde området.

Overnatning i Lake District området.

Dag 6: Lake District, sejltur på Lake Windermere

I Lake District der er fantastisk smukt med bjerge, søer og dale. Området har gennem tiden tilrukket mange digtere, malere og forfattere, bl.a. Wordsworth, Coleridge, Keats og børnebogsforfatteren Beatrix Potter. 
Kør ud i den smukke natur med imponerende landskaber med bjerge, søer og dale. Turen går over bjergpas, gennem dale, forbi vandfald og små traditionelle landsbyer.
Der er stadig spor fra middelalderen hvor munke bosatte sig i St Bees og i Furness, hvis klosterruiner er de fineste i norden. 
I turen er inkluderet en 90 minutters sejltur på Lake Windermere. Det er muligt at stå af og på undervejs.

Overnatning i Lake District området. 

Dag 7: Keswick, Stencirklerne i Castlerigg, Ullswater & Grasmere.

I den livlige markedsby i Keswick blev der i det. 16. årh. fremstillet de bedste blyanter, idét man havde fundet grafit i nærheden i Borrowdale. Se det udmærkede museum. Lidt øst for Keswick er der en kort køretur til den mystiske stencirkel ved Castlerigg. De anslås at være bygget for mere end 5.000 år siden og det formodes, at der blev udført ritualer dér. Castlerigg er nok de mest dramatisk beliggende af alle landets stencirkler, med den flotteste udsigt til bjergene Helvellyn and High Seat.
Kør til Ullswater der er kendt som en af Englands smukkeste søer. Her vandrer I gennem skoven til det mægtige Aira Force vandfald.
Derefter kører I rundt om den sydlige del af Lake Windermere mod Coniston Water, hvorefter I ankommer til den idylliske landsby Hawkshead. Det var her, poeten William Wordsworth gik i skole. Der vil være tid til at opleve landsbyen på egen hånd, før I kører ad de små landeveje mod Grasmere. Se Wordsworts "Dove Cottage" eller hans have ved floden Rothy.
 
Overnatning i Lake District området.

Dag 8: Hjemrejse

Tid til at forlade Lake District og køre til Manchester Airport (alt. London).

Turen kan forlænges med ekstra nætter undervejs eller i Manchester.
Kontakt os for mere information.
TRAVEL'S EASY
Munkerup Strandvej 49,
3120 Dronningmølle
Tlf.: 49718037
Email: info@travels-easy.dk